Thursday, 23 January 2014

Angan-angan ku.. lalala

Assalammualaikum... Salam Sejahtera..

Angan-angan ku..?? !@#$%^&*()_+.. perghh.. mencarut.. hahahaha.. bukan mencarut.. saje wat gempak.. kenapa dengan angan-angan ku ke laut? sebab ntah la.. hehehe

mase umoq aku 10 11 taon macam 2 la kan, aku teringin sangat p TURKEY.. time 2 kan jejak rasul wat penggambaraan kat sana, lebih kurang macam 2 la..  hahaha.. 
aku rasa macam best sangat kat sana.. aku bukan tau sangat tempat ape yang menarik kat sana.. yang aku tau INSTABUL.. 2 je...


tapi paling aku suka ice cream turkey.. dengan gaya orang 2 buat 'magic'.. kalo la aku beli ice cream 2, n then orang 2 wat 'magic', confirm aku hangin kot.. hahaha.. mane taknye, dengan semangat kita nak ambil tetibe ice cream 2 hilang.. faham x ape aku cite ni.. hahaha


masa aku umoq 13 14 taon pula, aku teringin nak p paris, lepas aku tgk cite 'EIFFEL I'M IN LOVE' cite indon 2.. pergh... aku teringin nak p sana.. bukan nk p mane pon, just nak p menara eiffel 2 je.. 

tapi tempat 2 sesuai untuk orang berpasangan je.. tak macam aku ni, single mingle je.. hahaha.. aku pon xtau tempat ape lagi yang menarik... menara eiffel je yang aku tau..

masa aku umoq 15 16 pula, teringin sangat nak p negara mata sepet (cina, taiwan, jepun) even, aku minat giler cite cina dari kecik tp xterlintas pon nak p sana... 
start tgk Yang Chen Ling dalam cite 'Devil Beside You' terus aku rasa nk p taiwan.. dulu balik je sekolah ade lagu cina kat 8TV. aku layan sorang-sorang.. tapi sampai sekarang aku takreti cakap mandarin even hari hari layan lagu cina dan drama cina.


masa umuq 17 sampai abis belajaq Poli, aku minat korea.. biasala.. time 2 kan trend kpop.. walhal aku dah layan korea ni dah lama dah.. 1st cite korea yang aku tgk 'winter sonata, autumn in my heart, stairway to heaven, full house, memories of bali, super rookie'.. tu jela yang aku ingt.. start umuq 17 ni la aku tgk balik cite korea.. tp sikit je time 2 aku tgk.. lepas masuk poli, aku pelik tgk kawan2 aku baru nak layan korea.. cet.. padahal cite 2 dah lama, baru die nak tgk balik cite.. 
setengah tahun abis belajaq kat Poli, aku jumpe kawan sekolah.. nthen she ask me, 'do you still like chinese drama?' and I said, I'm still like chinese drama but, I more like korean drama.. nthe she said.. 'you curang'.. hahaha.. actually, I'm trying to cut watch korean drama. n now I go back to watch chinese drama.. hehehehe..

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.