Friday, 28 December 2012

huh!! menyampah aku..!!

jangan ganggu hidup aku boleh x?? suka ati aku la, nk study ke x ke? ko sibuk pasal?
jgn asyik ikut aku boleh x? mne kawan ko yang hot 2?? habis madu sepah dibuang tol la ko ni..
bagaikan kacang lupakan kulit la ko ni..
huh!!!!

hurmmm... keluhan hati seseorang yang rimas dengan kawan sekelasnye..

dulu aku rapat ngn ko.. aku xtau lagi latar belakang ko.. aku ingt ko baik.. tp baik ko ibarat KAWAN TIKAM BELAKANG


bukan sorg je yang perasan aku berubah sebab berkawan ngn ko.. tp hampir 1/2 klas perasan..
mula aku ingat dorg just main2 ngn aku.. mmg dorg suka bergurau n style bercakap ngn aku pon mcm bergurau.. so, aku ambik endah x endah la.. lama2 aku perasan.. ko buat kawan baik yg aku cari selama ini.. ko adalah pengkhianat.. 

time study group mmg ko laju... time exercise ko pon laju tp bukan laju menjawab dgn sendiri tp laju meniru jawapan.. kalo takat sekali dua kami xkisah.. ni dh beribu kali ko meniru jawapan.. 
kalo time presentation pulok, ko selalu pilih org yg pandai bercakap.. tp mne usaha ko.. ko hanya bergantung kepada org je lebih.. ko hanya diam kan diri when lecture ask ur group.. 

lama kelamaan bru aku sedar,.. aku berubah sejak berkawan ngn ko.. aku berubah bukan baik baik, tp berubah kepada mulut yg berbisa.. yang lantang bercakap.. aku sedar sume itu.. akhirnya aku jauh, jauh, dan jauh dari ko.. aku sudah berhenti dengan sikap aku yg lantang dan berbisa berbicara itu.. tp ko tu sendiri yang xleh berjauhan ngn aku.. ko sentiasa nk ikut aku.. 

aku ingt kite xkan berjumpe lagi sbb time praktikal.. last2, kite sama tempat praktikal pulok.. huh!! memang mengeluh panjang la aku ni.. tapi xpe.. sbb ada kawan aku lg sorg ni... aku ingt kteorg je yang perasan perangai ko, tp staf kat tmpt praktikal pon perasan.. sampai dorg kesian kat aku, sbb time ko xde kawan, bru ko terhegeh2 jumpe aku.. ko jgn ingt kteorg xtau ko bgtau staf kat sana kata yg kteorg itu ini apa la.. padahal, dorg dh tau sebenarnye perangai ko.. cume dorg diam kan je.. ko tau kenapa kite sume ditukarkan tempat.. semua ni disebabkan ko la.. ko punye pasal abis satu unit kena bubar.. 

masih lagi aku ingt.. time 2 nk p lunch, n time tu juga kete dh penuh,.. ko nk ikut tp dh xmuat.. akak itu ckp kt kteorg jgn fikir kan ko.. dulu ko selalu tggl kan kteorg, skunk ni time kteorg lak tggl kan ko..lepas je abis praktikal, aku nk lupe kan sume hal2 yg dulu dan nak mulakan hidup yang baru.. aku anggap ko kawan.. tp perangai ko still lagi sama.. n xpernah berubah... ok,.. aku redha je.. sbb itu hal ko.. tiada kaitan ngn aku..

naik sem 5, aku tgk ko dgn org lain.. ok aku xkisah... sbb memang itu yang aku nk,.. aku nk ko jauh dr aku... tp ko rapat ngn org lain hanya sementara sahaja disebabkan die dh tau perangai ko.. n die pon jauh dari ko.. aku ingt ko akan cr org lain,, tp ternyata, ko jumpe aku.. ko cari aku.. KENAPA KO CARI AKU.?? ADAKAH DISEBABKAN KO XDE KAWAN DAH?? hello... ko tau x, aku xnk rapat lagi ngn ko..

ok, aku tgk ko dh ngn org lain... aku melepaskan kelegaan ku.. fffuuuhhhh!!!  tp ternyata percuma sahaja kerana die pon meluat dgn perangai ko.. aku tgk ko bersendirian.. aku kesian tgk ko.. tp aku xleh.. sbb aku dh janji pd diriku ini, aku tak mahu ko rapat ngn aku.. AKU TAK NAK SEJARAH BERULANG KEMBALI (I DON'T WANT BANANA FRUITS 2 TIMES) 

ok aku lega.. tetapi aku ingt kelegaan ku hingga ke akhir sem.. ternyata tidak berhasil kelegaan ku ini.. kerana setiap pg.. setiap kali nk makan, setiap kali apa2 je la.. mesti die dtg bilik.. aku xsuuka org selalu bertandang ke bilik ku hanya untuk makan, n bergosip.. xsuke.. sbb kat klas dh jumpe cukup la.. aku naik menyampah asyik tgk muka org yg sama.. lain la bilik sama.. aku bersyukur kerana satu bilik ngn S.. sebab die je faham aku.. tapi ko x... aku hepy berkawan ngn sume org tp kalo ada sorg buat perangai, sampai bile2 aku susah nk terima.. 

akhir sekali, aku harap ko faham ape aku nk sampaikan ni.. ko jgn nk bergantung sgt ngn org.. buat keje buat hal tu sendiri.. jgn asyik nk tiru.. and last one.. kalo ko tiru, tp xdpt AKJ buat penat je doh.. kalo aku jd lecture, aku akan mention nama org yg dpt PB tinggi tapi PA rendah.. bia org tau yg die ni bukan usaha sendiri tp usaha kawan..

itu saja cerita yg zyera dapat sampaikan dari keluhan hati seseorang.. (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.