Friday, 28 December 2012

huh!! menyampah aku..!!

jangan ganggu hidup aku boleh x?? suka ati aku la, nk study ke x ke? ko sibuk pasal?
jgn asyik ikut aku boleh x? mne kawan ko yang hot 2?? habis madu sepah dibuang tol la ko ni..
bagaikan kacang lupakan kulit la ko ni..
huh!!!!

hurmmm... keluhan hati seseorang yang rimas dengan kawan sekelasnye..

dulu aku rapat ngn ko.. aku xtau lagi latar belakang ko.. aku ingt ko baik.. tp baik ko ibarat KAWAN TIKAM BELAKANG


bukan sorg je yang perasan aku berubah sebab berkawan ngn ko.. tp hampir 1/2 klas perasan..
mula aku ingat dorg just main2 ngn aku.. mmg dorg suka bergurau n style bercakap ngn aku pon mcm bergurau.. so, aku ambik endah x endah la.. lama2 aku perasan.. ko buat kawan baik yg aku cari selama ini.. ko adalah pengkhianat.. 

time study group mmg ko laju... time exercise ko pon laju tp bukan laju menjawab dgn sendiri tp laju meniru jawapan.. kalo takat sekali dua kami xkisah.. ni dh beribu kali ko meniru jawapan.. 
kalo time presentation pulok, ko selalu pilih org yg pandai bercakap.. tp mne usaha ko.. ko hanya bergantung kepada org je lebih.. ko hanya diam kan diri when lecture ask ur group.. 

lama kelamaan bru aku sedar,.. aku berubah sejak berkawan ngn ko.. aku berubah bukan baik baik, tp berubah kepada mulut yg berbisa.. yang lantang bercakap.. aku sedar sume itu.. akhirnya aku jauh, jauh, dan jauh dari ko.. aku sudah berhenti dengan sikap aku yg lantang dan berbisa berbicara itu.. tp ko tu sendiri yang xleh berjauhan ngn aku.. ko sentiasa nk ikut aku.. 

aku ingt kite xkan berjumpe lagi sbb time praktikal.. last2, kite sama tempat praktikal pulok.. huh!! memang mengeluh panjang la aku ni.. tapi xpe.. sbb ada kawan aku lg sorg ni... aku ingt kteorg je yang perasan perangai ko, tp staf kat tmpt praktikal pon perasan.. sampai dorg kesian kat aku, sbb time ko xde kawan, bru ko terhegeh2 jumpe aku.. ko jgn ingt kteorg xtau ko bgtau staf kat sana kata yg kteorg itu ini apa la.. padahal, dorg dh tau sebenarnye perangai ko.. cume dorg diam kan je.. ko tau kenapa kite sume ditukarkan tempat.. semua ni disebabkan ko la.. ko punye pasal abis satu unit kena bubar.. 

masih lagi aku ingt.. time 2 nk p lunch, n time tu juga kete dh penuh,.. ko nk ikut tp dh xmuat.. akak itu ckp kt kteorg jgn fikir kan ko.. dulu ko selalu tggl kan kteorg, skunk ni time kteorg lak tggl kan ko..lepas je abis praktikal, aku nk lupe kan sume hal2 yg dulu dan nak mulakan hidup yang baru.. aku anggap ko kawan.. tp perangai ko still lagi sama.. n xpernah berubah... ok,.. aku redha je.. sbb itu hal ko.. tiada kaitan ngn aku..

naik sem 5, aku tgk ko dgn org lain.. ok aku xkisah... sbb memang itu yang aku nk,.. aku nk ko jauh dr aku... tp ko rapat ngn org lain hanya sementara sahaja disebabkan die dh tau perangai ko.. n die pon jauh dari ko.. aku ingt ko akan cr org lain,, tp ternyata, ko jumpe aku.. ko cari aku.. KENAPA KO CARI AKU.?? ADAKAH DISEBABKAN KO XDE KAWAN DAH?? hello... ko tau x, aku xnk rapat lagi ngn ko..

ok, aku tgk ko dh ngn org lain... aku melepaskan kelegaan ku.. fffuuuhhhh!!!  tp ternyata percuma sahaja kerana die pon meluat dgn perangai ko.. aku tgk ko bersendirian.. aku kesian tgk ko.. tp aku xleh.. sbb aku dh janji pd diriku ini, aku tak mahu ko rapat ngn aku.. AKU TAK NAK SEJARAH BERULANG KEMBALI (I DON'T WANT BANANA FRUITS 2 TIMES) 

ok aku lega.. tetapi aku ingt kelegaan ku hingga ke akhir sem.. ternyata tidak berhasil kelegaan ku ini.. kerana setiap pg.. setiap kali nk makan, setiap kali apa2 je la.. mesti die dtg bilik.. aku xsuuka org selalu bertandang ke bilik ku hanya untuk makan, n bergosip.. xsuke.. sbb kat klas dh jumpe cukup la.. aku naik menyampah asyik tgk muka org yg sama.. lain la bilik sama.. aku bersyukur kerana satu bilik ngn S.. sebab die je faham aku.. tapi ko x... aku hepy berkawan ngn sume org tp kalo ada sorg buat perangai, sampai bile2 aku susah nk terima.. 

akhir sekali, aku harap ko faham ape aku nk sampaikan ni.. ko jgn nk bergantung sgt ngn org.. buat keje buat hal tu sendiri.. jgn asyik nk tiru.. and last one.. kalo ko tiru, tp xdpt AKJ buat penat je doh.. kalo aku jd lecture, aku akan mention nama org yg dpt PB tinggi tapi PA rendah.. bia org tau yg die ni bukan usaha sendiri tp usaha kawan..

itu saja cerita yg zyera dapat sampaikan dari keluhan hati seseorang.. (^_^)

Thursday, 27 December 2012

wargghhh..!!!! :'(


wargghhh..!!!! :'( 
1st time mengalami benda ni.. selama ni tak pernah langsung.. 

opppsss!!!! sorry..
ASSALAMMUALAIKUM semua..

nk cite ni... kite dh semangat nk p bank Islam ni.. nk p wat akaun SSPN ni.. tgh adik pecut laju motor tetibe ejin mati, pastu pulas pon xgerak2.. kteorg berhenti tgh jalan.. try start pon tak jadi gak..

selalunye, kteorg tgk motor or kete org lain rosak.. sekarang ni, kteorg lak yg kena.. langsung xda sapa pon yg tolong.. zyera pon suh la adik kol kawan die.. dalam 15 minit gak la tunggu kawan adik ni, kawan die pon xtau mcm mane nk wat.. dh try start byk kali tp xleh jugak.. 

tetibe mak cik muncul.. mak cik offer naik kete... mula xnk naik, sbb xnk susahkan die.. die ada hal sendiri..  so, kteorg naik la kete die nk p bank, dh org offer kan.. huhu.. motor tggl kat minyak pam yang berhampiran..

time otw nk p 2, jalan pulok jem.. banyak kete.. aduish.. lagi satu hal pulok datang.. dalam masa sama lak, mak cik kata temperature kete naik.. aduish.. dh 3 hal yg datang.. so, xjadi la p bank.. sedih.. balik la jawabnya.. hurmmm.. :'(

sebenarnya nk p bank bukan nk wat akaun tp nk tgk duit PTPTN dh masuk ke belom.. sbb skrg ni tgh pokai.. langsung xda pape ni.. 

pas2 kol kawan, die kata dh masuk.. huh, alhamdulillah.. tp 2 hal belom settle.. hurmm.. ape la nasib aku ni... 

Wednesday, 12 December 2012

~Happy Birthday SEUNGRI!!!~

BIG BANG
FANTASTIC BABY!!..

STRONG BABY!!..
huhuhu.. hari ini bby zyera nk ucapakan 
HAPPY BITHDAY SEUNGRI (승리) 
yang ke 22 tahun...

생일을 축하합니다
생일을 축하합니다
생일 축하합니다, Seungri
생일을 축하합니다
happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to you, Seungri
happy birthday to you














Tuesday, 11 December 2012

bila orang kirim salam, kita jawab???

97% muslim yang saya jumpa bila disebut:

"Wei, Wanie kirim salam."

Akan dijawab.


"iya ke?WA'ALAIKUMUSSALAM."

Ok...

Nmpk mcm tak da masalah kan?

Tertanya2 kan apa masalahnya kan?

Ya. Memang ada masalah...
=.="

Sebenarnya,jelas di dalam hadis Nabi SAW,Nabi mengajarkan apabila salam itu disampaikan melalui posmen(org tengah) maka jawapan yg diberi kepada kiriman salam tu bukannya, 'waalaikumussalam' tapi.....

" wa'alaika wa'alaihissalam "

Sebab apa?

Nelly suruh Piqah kirim salam kat Wanie.

Wanie jwb " wa'alaikumussalam "

Sdgkan:-

Wa'alaikumussalam= selamat sejahtera ke atas KAMU

jadi salam Nelly kpd Wanie tak terjawab kan? sbb Wanie doakan salam tu kepada PIQAH SEDANGKAN PIQAH TU ORANG TENGAH..

Manakala:-

Wa'alaika wa'alaihissalam= dan juga kepada KAMU dan juga kepada DIA selamat sejahtera.

Maka salamnya terjawab.... ^_^
Indahnya Islam...

Note: hukum memberi salam itu sunat,tapi menjawab itu wajib..jadi kalau salah jwab,bermakna MASIH BELUM JAWAB(^_^)

Wednesday, 10 October 2012

~Kenapa Kita Perlu Berwudhu'???~



Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri.
Pernah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?
Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam?
Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam?Bersyukurlah dan bertaubat selalu


1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".
Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.


2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".
Penjelasan nombor 2 : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri.

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku ditangan kanan ku ini".
Penjelasan nombor 3 : Ahli syurga diberikanhisab- hisabnya di tangan kanan .

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".
Penjelasan nombor 4 : Ahli neraka diberikan hisab-hisabnya di tangan kiri .

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".
Penjelasan nombor 5 : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di atas kepala.

6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini"
Penjelasan nombor 6 : Hari-hari mendengar orang mengumpat, memfitnah dll.

7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan."Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".
Penjelasan nombor 7 : Ahli syurga melintasi titian dengan pantas sekali.

8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya, Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat-tempat maksiat"
Penjelasan nombor 8 : Qada' dan Qadar kita di tangan Allah.


Renung-renungkan

Thursday, 30 August 2012

Raya!!!

Jemur mengkuang di tengah laman
Siang berpanas malam berembun
Syawal yang indah sudah menjelang
Jauh dan dekat datang berhimpun

Selamat berhari raya
Selamat berhari raya

WARNA WARNI DI AIDILFITRI
WARNA WARNI DI AIDILFITRI

eh... hihihi... 

Assalammualaikum.. Salam Sejahtera..

hihihi.. eh, dh lama x update.. buzy sikit.. hihihi.. la ni dh ok la coz national day xbalik rumah.. sedih beb... :'( sob sob sob
tapi xpe.. asalkan sihat n bahagia selalu.. wink wink wink.. hihihi
actually, sye nk update pasal rye... taun ni xbalik kampung Perak.. just rye kat Selangor je.. rye kat Selangor best gak.. dpt jumpe sume sepupu.. n dorg dtg rumah beraye.. tp xdpt jumpe ngn kawan.. sbb xde masa.. ade yg dh keje timme kteorg cuti la.. ade balik kg la.. besa la.. kalo dh belajaq jauh mmg payah nak jumpe sume kan.. lg2 yg belajaq kat pantai timur.. nasib baik kawan sye xde yg belajaq kat Sabah or Sarawak.. kalo x, xtau la bila leh jumpe ngn dorg.. 
mcm besala taun ni beraya kat Rawang n Sungai Buloh.. itu jela kawasan yg selalu beraya kalo x balik kg.. xde tmpat lain dh.. sebabnya, mmg dh my aunties and uncles dok situ.. belah mak n belah abah nk kata half la dok Selangor ni.. 

ni die pic beraya bersama2.. ni la anak n cucu arwah tok wan Muhamad Noor.
ni bru 3 family.. belum lg 7 family... 

ni cucu lelaki...

ni lak anak n cucu perempuan...

 ni adik yg chomel n my cousins... 

me, my brothers n my cousins... chomel kan..

itu je la yg nk cite... xde cite ape dh.. xtau nk kata ape lg.. hihihi.. kalo nk tau lebih lanjut, kunjungi la laman web ni.. Amalina Zubir .. ni my lovely cousin.. follow la die.. hihi.. kalo sudi la.. kalo x.. xkisah.. :p

Friday, 24 August 2012

benci perkataan SO??!! (-.-)

Assalammualaikum.. Salam 1 Malaysia..

hurmm... ntah tibe je teringat perkataan SO??!! Jadi geram lak., mne taknye.. kte penat2 bercerita dengan penuh semangat.. tibe je owg 2 ckp SO??!! mcm x appreciate langsung ape owg ckp.. penat tau ckp.. jwpan die SO??!! je.. geram la... lepas je sape2 jwb perkataan 2, terus xde mood nak bercakap.. mood 2 hilang begitu saje.. kalo x berminat pon, ckp je la yg xnk dgr cite,.. ini.... erghhhhh.. geram betol la... 

Saturday, 30 June 2012

~Buatku Di Sana~


Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Monday, 25 June 2012

Resdung.?? Nyah ko dari sini...


Mencegah lebih baik daripada merawat. Lebih kurang macam itulah kata-kata yang selalu kita dengar.

Apa itu resdung??

Resdung
(sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki
beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.


Apa dia punca resdung ni??

Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.

Apabila
anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di
dalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan
udara tak dapat dikeluarkan.

Kalau udara tu tak dapat keluar, ia
pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan
kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah
mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya. Huhuhu...

Lebih
parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda
boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak.

Tapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya.


petua mencegah resdung;


1. Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab.


2. Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang.

Untuk hasil yang lebih baik, cuci 3 benda tadi dengan air panas. Tujuannya untuk membunuh serangga dan pepijat.


3. Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.


4. Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. Bukan pakai ketika musim jerebu jer.


5. Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas.


6. Selalulah lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam.

Lebih baik kalau anda sampai jer ke rumah, terus basuh muka. Maklumlah, kat luar tu kan banyak habuk dll.


7. Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), janganlah makan makanan tu.

Ok,
sekarang anda dah tahu apa itu resdung dan puncanya, kan? Kalau anda
ada ahli keluarga anda atau kenalan yang mengalami masalah resdung ni,
bolehlah anda share dengan diorang petua ni.

#sumber daripada http://www.sioloon.com/t11013-resdung-punca-dan-petuanya

Sunday, 24 June 2012

~Untuk Dia - SleeQ Ft Najwa~


[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku

Tuesday, 5 June 2012

~bezday party~ (^_^)

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera..
semalam zyera n family wat bezday party adik kat rumah mak jang.. bukan my little brother sorg je tp with my cousin n my uncle.. huhuhu..


ni la little brother sye.. comei kan... geram saya tgkk huhuuh... selamat hari jadi YusIzlan.. 

ni kek nye... 

malu depan owg.. hahah





yg ni adik n cousin.. bju pink ni la sambut bezday sama ngn my little brother... mmg tiap2 taun sambut bezday adik kat umah mak cik... tp bezday adik 25/5 kteowg sambut lambat sbb ambil masa yg sume owg boleh berkumpul.. 1 rumah 2 tiga keluarga dh penuh... huhuhu.. ni dikatakan family bahagia....

(^_^)

Thursday, 31 May 2012

~Yum Yum... Delicious~ (^_^)

Assalammualaikum semua.... dan Salam Satu Malaysia...
hehehe... dh lama zyera xupdate blog.. asyik follow orang je.. hehe..
ok, ape yang nak taip sekarang ni.. hurmmm,.. hah! dh tau nak taip ape kat entry ni..
hari ini, zyera nak kongsi bersama dengan sume2.. huhuu

   

ni gula2 yang paling zyera suka.. walaupun umo dh besar panjang tp still makan gula2 ni.. sedap.. yum yum..
tp ade setengah gula2 susah nak jumpe.. tp xpe.. asalkan gula2 ni sedap... 

masa kecik2 dulu kalo ade sukan tadika mesti masuk main sbb hadiah yang dapat adalah gula2..
tp skrg ni jarang.. 
xpon masa kenduri, walaupun dh besar still minta kat kakak 2, nak gula2.. huhuhu...

(^_^)

Friday, 4 May 2012

~One Thing~

I’ve tried playing it cool
Girl when I’m looking at you
I can never be brave
Cause you make my heart race

Shot me out of the sky
You’re my kryptonite
You keep me making me weak
Yeah, frozen and can’t breathe

Some things gotta get loud
Cause if not, they just don’t make you see
That I need you here with me now
Cause you’ve got that one thing

So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing

Now I’m climbing the walls
But you don’t notice at all
That I’m going out of my mind
All day and all night
Some things gotta get loud
Cause I’m dying just to know your name
And I need you here with me now
Cause you’ve got that one thing

So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing
So get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing

You’ve got that one thing

Get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead

So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing

Get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing

Sunday, 29 April 2012

~What Makes You Beautiful~


You’re insecure
Don’t know what for
You’re turning heads when you walk through the door
Don’t need make up
To cover up
Being the way that you are is enough

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

So c-come on
You got it wrong
To prove I’m right I put it in a song
I don’t why
You’re being shy
And turn away when I look into your eyes

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

[Bridge]
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

Friday, 20 April 2012

AWAL DAN AKHIR

Assalammualaikum.. dan Salam 1 Malaysia..
Hari  ni zyera nak kongsi ilmu sikit..

Tau x nape tajuk ni Awal dan Akhir...
sebab, dari awal kite wujud di dunia sehingga akhir kite berada di dunia..

PERTAMA:
Ketika kamu dilahirkan, kamu diazan tanpa Solat,
Ketika kamu meninggal, kamu disolatkan tanpa azan.

KEDUA:
Ketika kamu dilahirkan kamu tidak mengetahui siapa yang mengeluarkan kamu,
Ketika kamu mati kamu tidak tahu siapa yang akan mengusung kamu.

KETIGA:
Ketika kamu dilahirkan, kamu dibersih dan dimandikan,
Ketika kamu mati, kamu dimandikan dan dibersihkan serta disolatkan.

KEEMPAT:
Ketika kamu dilahirkan, kedua ibu bapa dan keluarga kamu bergembira,
Ketika kamu mati, kedua ibu bapa dan keluarga kamu menangis ke atas kamu.

KELIMA:
Adam dan keturunannya dijadikan daripada tanah,
Maha Suci Allah yang menjadikan kamu telah memasukkan kamu kedalam tanah setelah mati

KEENAM:
Ketika dalam perut ibu, kamu berada dalam kegelapan dan kesempitan,
Ketika kamu mati , kamu juga berada dalam kegelapan dan kesempitan.

KETUJUH:
Ketika kamu dilahirkan, kamu dibaluti kain supaya melindungi tubuhmu,
Ketika kamu mati, kamu juga dibaluti dengan kain untuk melindungi tubuhmu.

KELAPAN:
Ketika kamu dilahirkan dan setelah dewasa, kamu diperhati dan melakukan kemahiran,
Ketika kamu mati, Kamu tidak akan ditanya melainkan amalan soleh… Apakah bekalan kamu yang telah kamu sediakan…..?


"Demi MASA! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali
(1) orang-orang yang beriman, 
(2) dan yang beramal soleh
(3) dan yang berpesan2 pada kebenaran 
(4) dan yang berpesan2 pada kesabaran".
~Surah Al-'Asr.

Friday, 13 April 2012

"Nobody's Perfect" (^_^)


Everybody makes mistakes... Everybody has those days... 1 2 3 4!
Everybody makes mistakes... Everybody has those days... Everybody knows what what I'm talkin' 'bout... Everybody gets that way... [x2]

Sometimes I'm in a jam
I've gotta make a plan
It might be crazy
I do it anyway
No way to know for sure
I'll figure out a cure
I'm patchin' up the holes
But then it overflows
If I'm not doin' to well
Why be so hard on my self?

[Chorus]
Nobody's Perfect!
I gotta work it!
Again and again 'til I get it right
Nobody's Perfect!
You live and you learn it!
And if I mess it up sometimes...
Nobody's perfect

Sometimes I work a scheme
But then it flips on me
Doesn't turn out how I planned
get stuck in quick sand
No problem, can be solved
Once I get involved
I try to be delicate
Then crash right into it
My intentions are good
Sometimes just misunderstood

[Chorus]

Nobody's perfect!
I gotta work it!
I know in time I'll find a way
Nobody's perfect!

Sometimes I fix things up
And they fall apart again
Nobody's perfect

I might mix things up
But I always get it right in the end

[Talking]
Next time you feel like... it's just one of those days...
when you just can't seem to win
If things don't turn out the way you plan,
FIGURE SOMETHING ELSE OUT!
Don't stay down! Try again! YEAH!

[Singing (x2)]
Everybody makes mistakes.....
everybody has those days.....
everybody knows what, what I'm talkin' 'bout.......
everybody gets that way

Nobody's Perfect!
I gotta work it!
Again and again 'til I get it right!
Nobody's Perfect!
Ya live and ya learn it!
And if I mess it up sometimes...
Nobody's Perfect!
I gotta work it!
I know in time I'll find a way
Nobody's Perfect.
Ya live and ya learn it!
'Cause everybody makes mistakes
Nobody's Perfect!
Nobody's Perfect! No no! Nobody's Perfect!

nama dah sedap tapi.... (-.-)

huhu.. charlie.. saya sayang kamu.. huhuhu.. hampir 5 bulan saya xnampak kamu.. dimanakan kamu berada.. sob sob sob... saya tau.. kamu still lagi kat sabak bernam kan kan kan...

inilah namenye charlie.. huhuhu

NamaAm : Kumbang Rove
Nama Saintifik : Staphylinidae (Insecta : Coleoptera : Staphylinidae)
Spesies Paederus fuscipes Curtis
Nama Tempatan : Semut Semai, Semut Kayap, Charlie dll.
Bilangan Spesies : Dianggarkan sekitar 47,000 spesies


namenye sedapkan.. tapi apabila terkena bisanye.. Ya Allah, hanya kau saje yg tau.. betapa sakitnye.. betapa bisanya.. wowww...

Bahaya+Charlie,+Kumbang+Rove,+Semut+Kayap Kumbang Rove: Charlie dan Semut Kayap

ni sume charlie punye pasal.. tgk!!! sume dh buruk... hummm...


Photobucket

ni adalah style charlie.. 

ingat lagi.. time nak mandi, asal nampak je die kat dalam bilik mandi mesti jerit.. sbbnye
1) die tonggek2
2) die ngintai mandi
3) takot tibe je die terbang kat kite..

setiap sem saya kena bisa charlie tp tok sem 4 ni x la.. sbb skrg ni tgh praktikal.. huhuhu
Alhamdulillah sbb xde gangguan oleh charlie..
tp tetibe je rindu kat die.. sbb nak dgr owg jerit (argghhh..,, charlie!!!!!)

(^_^)